10.12.2011

Scrisoare catre Mos Craciun


Draga Mos Craciun,
Cred ca asta este prima mea scrisoare catre tine. Nu imi aduc aminte sa-ti fi scris vreo scrisoare pana acum. Am crezut foarte mult in tine pana acum si tot timpul mi-ai adus tot ceea ce mi-am dorit, de aceea nu am considerat ca trebuie sa-ti scriu ceea ce vreau sa-mi aduci. Dar m-am gandit ca ar trebui sa-ti atrag atentia asupra unor unor lucruri.
Astfel, am cateva sugestii de cadouri pentru acest an pentru anumite persoane:
-        Sa incepem cu primul om important – Traian Basescu – stiu ca ce-a mai apriga dorinta a lui este sa-i creasca parul sa isi poata face din nou carere pe mijloc. Stiu ca nu ii poti indeplini aceasta dorinta, insa poate ai putea sa-i lasi sub brad o peruca carliontata, pentru ca se poarta iarasi buclele si sigur va vrea sa fie in pas cu moda.
-        Al doilea om important este Emil Boc si toata Romania stie ca isi doreste enorm de mult sa fie mai inalt pentru a da bine in pozele oficiale si a nu se mai ridica pe varfuri atunci cand vorbeste la tribuna. Asa ca te rog sa-i aduci Domnului Boc lampa fermecata a lui Aladin. S-o frece si Duhul sa-i indeplineasca aceasta dorinta. Daca nu poti sa-i aduci lampa cred ca se multumeste si cu o pereche de pantofi cu toc.
-        Lui Mircea Geoana te rog sa-i dai cel mai frumos vis. Lasa-l sa viseze o noapte intreaga ca este presedintele Romaniei si sa sarbatoreasca cu Mihaela "Draga Mea" aceasta veste. Cred ca acest vis o sa-l faca sa uite putin de problemele pe care le are acum si sa nu se mai gandeasca la cum a primit un sut in poponet de la ai sai compatrioti. Insa, in zori, inainte sa se trezeasca din minunatul vis te rog sa il trimiti pe Dl Basescu sa-l anunte ca este doar un vis si nu e presedinte, asa nu va avea un soc prea mare cand se trezeste.
-        Domnului Sorin Oprescu te rog sa-i dai o palma si sa-l aduci cu picioarele pe pamant ca sa nu mai viseze la autostrazi suspendate in Bucuresti si sa fie pregatit pentru a dezapezi capitala daca o sa vina si zapada anu` asta.
-        Si intregii natiunii te rog sa faci cumva si sa le spui ca niciodata nu vor avea autostrazi si drumuri asfaltate si fara gropi. Sa nu mai viseze la asa ceva ca slabe sanse sa le vada...in aceasta viata.
Totodata, mai am cateva cerinte, pe care stiu ca numai tu le poti indeplini.
Cu totii am fost “surprinsi” sa vedem cum a decazut invatamantul romanesc, mai ales la sesiunea de bac din acest an. Si cum, toata lumea s-a minunat de perlele aparuta cu aceasta ocazie am cateva sugestii pentru compiii care au scris aceste perle. Stiu ca tu ii cunosti si le vei transmite aceste sugestii.
Te rog sa-i anunti ca Ion Luca Caragiale NU ESTE "un adevarat mistocar al secolului 17” si ca Cetăteanul turmentat nu are nicio legatura cu intaiul om al tarii cu pahar in mana -perla era: "Cetăteanul turmentat se întreabă “Eu cu cine votez?” la fel ca sustinătorii de pahar a lui Băsescu”.
De asemenea, te rog sa le mai spui ca ploaia prezenta in unele poezii nu “este motivul ce produce noroiul" si sa nu uiti sa le duci si o carte cu operele lui Ion Luca Caragiale pentru a nu mai scrie la examene ca "Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahăr. În mod similar, Farfuridi desfasura afaceri cu farfurii, iar Iordache Brânzovenescu rula afaceri cu brânză".
Totodata, cred ca ar trebui sa primeasca un raspuns si copiii care au scris urmatoarea intrebare “Trebuie să ne privim atent în oglindă si să ne întrebăm: Oglindă, oglinjoară, trec si eu bacul în această vară?”"

Draga Mos Craciun stiu ca tu poti face o lume mai buna si asta este dorinta mea de Craciun.
Iti multumesc anticipat daca o poti realiza.

PS: daca nu poti, nu ma supar ca stiu sigur ca ai incercat.