09.02.2012

Aventuri intr-un centru de remodelare corporala

Ei dragii mei! S-au intamplat atatea de cand n-am mai dat pe aici. Si din toate intamplarile mele m-am gandit sa va povestesc de cum m-am dus eu la un centru de remodelare corporala in speranta ca voi reusi mai topesc macar 1 cm de celulita si ce-am intalnit pe acolo.
Dar s-o luam cu inceputul.
Ca orice roman care cauta chilipiruri, mi-am achizitionat de pe un site de reduceri o oferta promotionala de cateva sedinte de tratamente corporale.Cum nu eram tocmai pe dinafara cu ceea ce se intampla in astfel de saloane, stiam in mare cam in ce constau aceste sedinte.
Dupa ce am intrat in posesia voucherului de reducere am sunat sa ma programez. La telefon mi-a raspuns o tanti care dupa voce parea cam sictirita si plictisita de ceea ce face (si nu m-am inselat deloc). In sfarsit dupa doua telefoane ( ca a trebuit sa revin mai tarziu la telefon ) mi-am facut prima programare.
Infruntand un ger nasol ajung la prima mea programare de tratament corporal impotriva celulitei.
Deschid usa apartamanetului in care isi desfasoara activitatea salonul respectiv si prima impresie e urmatoarea: curatenia cam lasa de dorit. Am aflat ulterior ca se instalase o centrala termica cu o zi inainte si din aceasta cauza este dezastru prin salon. M-am gandit ca se mai intampla si am lasat-o asa cum a cazut.
Trebuie sa specific ca la o programare faceam 3 proceduri.
Prima procedura era Vacuum - am intrat in prima camera in care se desfasurau proceduriile de "infrumusetare" si mi se arata o perdea transparenta  in spatele careia puteam sa ma schimb de hainele de strada. In spatele perdelei se afla balconul, care a fost transformat intr-un "vestiar". Noroc ca geamurile erau mate si nu se vedea de afara (ca altfel te vedea tot bulevardul ca tu te schimbai acolo).
Ma urc pe masa unde trebuia sa fac Vacuum - prosopul de bumbac care acoperea masa era acoperit cu un prosop de hartie, care spre norocul meu nu era folosit. Dupa sedinta dureroasa de vacuum (dupa care am ramas cu cateva vanatai pe picioare) a trebuit sa ma deplasez intr-o alta camera sa fac mirifica impachetare cu cafea pe care o asteptam cu nerabdare. Cum trebuia sa pasesc pe un hol destul de lung si sa trec si prin camera unde se afla receptia a trebuit sa imi pun un prosop pe mine - ca doar nu mergeam in chiloti prin tot apartamentul. Cum dupa cautari aprofundate nu s-a gasit un prosop curat, mi  s-a dat prosopul de pe masa de vacuum pe care anterior probabil ca se asezasera alte cateva persoane care au facut acest tratament.
Ajung in camera unde urma sa fac impachetare mult asteptata. Mi se pune stratul de crema cu mirosul mirific al cafelei si ma instaleaza intr-o patura termica unde trebuia sa stau 45 minute. Patura este setata la temperatura maxima pe care o poate suporta, respectiv de 50 de grade. Persoanele care au facut impachetari la cald stiu probabil ca 50 de grade e mizilic pe langa 80-85 de grade, si nu transpiri mai deloc la 50.
Cum venisem de afara din ger si in salon nu era cine stie ce caldura, picioarele mele erau inca inghetate si m-am gandit ca o data intrata in patura termica ma voi incalzi. Insa, dupa 45 de minute de stat bagata pana in gat in patura, degetele mele de la picioare erau inca congelate, sangele nu se incalzise ca sa ajunga si la ele.
Dupa ce am fost dezamagita de cele doua proceduri urma ultima procedura - electrostimulare la tunelul cu infrarosu. Asa ca revin in camera groazei unde am facut sedinta de vacuum.
Dupa ce mi se instaleaza toti electrozii aia sunt bagata la propriu in tunel, unde capatul este astupat cu cateva prosoape pentru a nu iesi caldura din el. Aceleasi prosoape nespalate si folosite cine stie cate zile la rand pentru a acoperi tunelul sa nu iasa caldura.
Sa mai precizez faptul ca aparatul de electrostimulare ba functiona in totalitate ba la jumatate, in functie de cum miscam mufele electrozilor.
Dupa ultima sedinta de tratament programata in acea zi, imi fac programare pentru urmatoarele sedinte incluse in voucherul cumparat ( da stiu...o sa ziceti ca sunt masochista de ma introc iarasi in salonul groazei), dar cum am dat banii pe voucher, vreau sa-l consum.
Cand am facut programarea am precizat ca vreau sa fac impachetarea cu cafea in tunel data viitoare (tunelul se incalzea mai tare decat patura termica) si mi s-a spus ca nu este nicio problema si mi s-a facut programarea.
Dupa ce in sfarsit s-au vindecat vanataile de pe picioare, ajung iarasi la salonul groazei si aflu ca nu pot face impachetarea la tunel pentru ca este ocupat. Insa cum sa fie ocupat cand la programare se presupunea ca m-i l-ai rezervat mie la ora aia. Pana la sfarsitul procedurilor din aceasta zi fac o constatare socanta - in acest salon nu prea se sterilizeaza nimic si curatenia nu este un punct forte.
Fac vacuum si observ ca dupa mine se aseaza altcineva iar capul aparatului nici macar nu este sters dupa ce l-a folosit pe mine. Macar sa-i fi dat cu un servetel, NIMIC.
Fac electrostimularea, iar electrozii pe care ti-i pune direct pe piele sunt udati doar cu apa chioara ca sa alunece bine - nicidecum spirt pentru a dezinfecta.
Bineinteles ca nici patura termica nu era dezinfectata niciodata.
Masa pe care se fac ultrasunetele are o bucata de ciolofan deasupra care, ATENTIE, nu este schimbat cum ar trebui dupa fiecare clienta si se foloseste in continuare asa unsuros cum ramane de la uleiul folosit.
Sa mai precizez ca nu se facuse curatenie decat asa la suprafata foarte putin. Prin colturi era un puf si un praf de 5 cm, parchetul (pe care de obicei clientii umbla in sosete, pentru ca papuci nu prea gasesti pe nr tau) era murdar de la floscaiala de afara, probabil nu se da cu mopul decat o data pe saptamana, muzica e data la maxim ca sa se auda in 2 camere si nu se creaza nicidecum un mediu relaxant, gunoiul nu e dus decat odata pe zi probabil si gasesti pungi pline de chiloti de unica folosinta peste tot unde te duci, iar personalul lasa muuuuult de dorit.
Acesta este format din mama si fiica (probabil si patroanele salonului). Mama are o fata de zici ca ploua si tuna tot timpul la ea, nu zambeste niciodata si tot ceea ce face o face intr-un sictir total si te face sa te simti vinovata ca apelezi la serviciile ei. Toata aparatura, dupa cum functiona, parea a fi luata de la second hand.

Dupa ce am terminat sedintele am parasit salonul groazei cu promisiunea ca nu voi mai calca pe acolo niciodata, mai ales ca tin prea mult la sanatatea pielii mele. Sa va mai spun ca dupa intreaga experienta nu am  scapat nici macar de 1 milimetru de celulita!!!!!

Tin sa precizez ca nu toate saloanele sunt asa, am avut experiente foarte placute si cu tratamente care chiar au dat rezultate in alte saloane care tin la sanatatea si imaginea salonului lor.

Sanatate multa Romania!